skip to Main Content

ویلا سازی

در حقیقت رشد و توسعه ی خانه های دوم  و ویلا سازی یکی از پدیده های پر طرفدار در دوران معاصر بوده است. در واقع زندگی شهری، بهبود وضعیت حمل و نقل در مقایسه با گذشته، افزایش سطح درآمد افراد و در مجموع بهبود شرایط زندگی در شهرها سبب این امر شده است که هر ساله ما شاهد شکل گیری نیازهای جدید در بیان افراد باشیم که یکی از این نیازها در واقع نیاز به خانه ی دوم در فضاهای غیر شهری و یا اساسا ساخت خانه های ویلایی و ویلا سازی در میان شهرها و در بین آپارتمانها است.

در کل می توان به این نتیجه رسید که شکل گیری و رواج خانه های دوم در پاسخ به زندگی سرد و بی روح شهری بوده است و افراد تلاش می کنند به زندگی روستایی و بی حیا و هو پناه ببرند که با در نظر گرفتن ماهیت گردشگری خانه های دوم، بروز تغییرات محیطی و مالی، و برخی تباعات دیگر این موارد در روستاها اجتناب نپذیر است.

در رابطه با ویلاها باید گفت که در کل می توان آنها را به دو دسته ی کلاسیک و مدرن تقسیم کرد که هر یک دارای سبک و ویژگی های خاص خودش است که این ویژگی ها اینها را از هم متمایز می کند. از این رو طراحی و دیزاین هر ویلا باید متناسب با محیطی باشد که در آن واقع شده است تا بتوانید با توجه به شرایط از آن لذت ببرید و اوقات فراغت خود را در آنجا به بهترین شکل بگذرانید. اما باید از مراحل ساخت و انتخاب بهترین روش ویلاسازی آگاه باشیم.

محوطه سازی ویلا

در ابتدا لازم است با محوطه ی ویلا سازی آشنا شوید، مکمل معماری و طراحی نمای داخلی و بیرونی ویلا می تواند ایده هایی باشد که مهندس و طراح در زمان نقشه کشی از ویلا و طرح برداری اولیه به شما می دهد. مازاد بر این استفاده از برخی از موارد در محوطه ی ویلا می توان عامل مهمی در جذابیت آن باشد برای مثال استفاده از برخی از گیاهان در حیط، استفاده از رنگ های مختلف و جذاب و جالب و حتی برخی از گل های معطر می توجه توجه افراد را معطوف به خود کند. از آنجایی که بیشترین فضی ویلا را در واقع محوطه ی ویلا تشکیل می دهد باید به شدت اصولی و متناسب طراحی شود به گونه ای که تمام عنصر به کار رفته در آن متناسب با یکدیگر باشند.

همان گونه که در ابتدا اشاره شد ویلا ها با توجه به نوع سبک شان معمولا از دو حالت خارج نیستند که معمولا شامل دو سبک مدرن یا کلاسیک است. هر یک از اینها دارای ویژگی ها و مشخصه های خاص خودشان هستند و این باعث شده است که آنها از هم متمایز باشند.یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود که هر یک از این سبک های به کار رفته در ویلا خاص و چشم نواز برسند در واقع هماهنگی و تنسب بین محوطه ی باغ با نمای ویلا است.

اولین مرحله ساخت ویلا

اولین مرحله ی که قبل از ساخت و ساز ویلا باید به آن بپردازیم و نیاز به بررسی دقیق دارد بررسی و ارزیابی تراکمی است که شهرداری برای مکان های روستایی و شهری و حومه ی شهر مشخص کرده است. شایان ذکر است که تراکمی که شهرداری برای شهر تعیین کرده است ۵۰ درصد است و تراکم برای حومه ی شهر حدود ۳۰ درصد است. شاید این سوال در ذهنتان پیش بیاید که منظور از میزن تراکم که شهرداری برای نواحی مختلف تعیین می کند چیست؟ در واقع منظور از در نظر گرفتن تراکم ۵۰ درصدی برای شهر بدین معنی است که حق ساخت و ساز در شهر ۵۰ درصد از متراژ زمینی است که قرار است در آن ویلا یا سازه ای ساخته شود.

در نظر گرفتن ۳۰ درصد از تراکم بدین معنی است که حق ساخت و ساز در حومه ی شهر برای یک زمین ۳۰ درصد از متراژی است که در واقع زمین دارد. برای مثال شما دارای یک زمین با متراژ ۴۰۰ متر هستید و قصد دارید در آن ویلایی بسازید اما قبل از ساختن ویلا در ابتدا تراکم را در آن بررسی می کنید که شهرداری برای این کتراژ تعیین کرده است. بنابراین شما تنها می توانید ۳۰ درصد از متراژ زمینی را که در اختیار دارید بسازید که این معادل ۱۲۰ متر است و باقی متراژ باقی مانده باید به محوطه اختصاص داده شود.

متراژ زمین در ویلا سازی

پس از بررسی میزان تراکمی که شهرداری برای هر ناحیه تعیین کرده است و پس از اینکه متوجه شدید از میزان متراژی که زمین شما دارد چه میزان را می توانید به ساخت ویلا اختصاص دهید نوبت به نقشه برداری از زمین می رسد لازم است بدانید که نقشه برداری از زمینی که قرار است در آن ویلا ساخته شود به دلایل متعددی شامل : موقعیت اقلیمی ، تشخیص شمال و جنوب و طول و عرض زمین از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد از این رو می توان گفت که نقشه ی ویلا به موقعیت اقلیم ، تشخیص ابعاد و همچنین موقعیت زمین بستگی دارد . بنابراین توجه داشته باشید که پس از بررسی تراکمی که توسط شهرداری در نظر گرفته شده است مهم ترین مرحله در ساخت ویلا نقشه برداری از زمین می باشد .

 ویژگی های معماری ویلاسازی

تمام ویلاها دارای مشخصه های متمایز در معماری بنا هستند.  قابل توجه ترین مشخصه آن ها این است که در یک محوطه وسیع و باز ساخته میشوند. همچنین بسیاری از ویلاها دارای یک برجک  مرکزی در بنای خود هستند که از تمام قسمت های بنا بلندتر است  و به عنوان نقطه کانونی بنای ویلا از آن نام برده می شود. ویلا در قطعه بزرگی از زمین ساخته می شود و اطراف آن مملو از  درختان، مناظر زیبا، و آبنماهایی است که در محوطه سازی ویلا طراحی و ساخته می شوند.

ناگفته نماندکه محوطه سازی و دکوراسیون خارجی ویلا از اهمیت زیادی بر خوردار است و فضایی که بنای ویلا را احاطه می کند باید دارای زیبایی و  جذابیت های بصری زیادی باشد. ویلا ها اغلب دارای بام های  شیروانی با پوششی سفالین هستند و در نمای آن از آجر و  موزائیک برای زیبا سازی استفاده می کنند.

سبک ویلا سازی

سبک ویلای شما را عناصر و المنت های استفاده شده در آن تعیین می کنند. بنابراین مهم است از ابتدای ساخت ویلا بدانید چه سبکی را برای ویلای خود می پسندید. زیرا در این صورت می توانید مصالح مناسب و لازم را راحت تر تشخیص دهید و  برای خرید آن اقدام کنید. برای مثال ویلایی با سبک کلاسیک  دارای نمایی آجرین و درها و کفپوشی چوبی است.

آب و هوا

آب و هوا و منطقه جغرافیایی که ویلا در آن ساخته می شود نقش  مهمی در نوع مصالح مناسب برای ویلا سازی و معماری دارد. برای  مثال سقف شیروانی و عایق بندی بام بسیار قوی برای ویلاهایی که در مناطق بارانی ساخته می شوند از جمله موارد حیاتی و بسیار لازم است. هم چنین ویلاهایی که در مناطق بادخیز ساخته می شوند حتما باید دارای بادگیرهای قوی باشند تا صدمه نبینند.

توضیحاتی درباره طراحی ویلا

در طراحی ویلا ابتدا می بایست تمامی شرایط مکان ویلا همانند زاویه  تابش آفتاب, جهت وزش باد, شرایط زمین, محدوده زمین, ویلا های  همسایگان, و قوانین ساخت و ساز مورد بررسی قرار گیرند. سپس  با بررسی دقیق تر زمین, فرآیند طراحی ویلا آغاز می شود. در این میان می توان طراحی حیاط ویلا و طراحی محوطه ویلا را نیز آغاز نمود. طراحی و ویلا سازی در شمال کشور با توجه به شرایط اقلیمی  خاص منطقه صورت می پذیرد, در واقع نوع معماری و دکوراسیون داخلی ویلا بر اساس موقعیت جغرافیایی تعیین خواهد شد. در طراحی ویلای دوبلکس, دکوراسیون داخلی ویلا باید به گونه ای باشد تا علاوه بر راحتی, از فضای مازاد طبقات بهره کافی را برد. در واقع دکوراسیون داخلی ویلا نیاز به ذوق و سلیقه طراح معمار را خواهد داشت.

در طراحی ویلا باید تناسب بین فضاهای خارجی و دکوراسیون داخلی ویلا سازی رعایت شود. مجموعه رنگ های به کار برده شده در طراحی ویلا سازی می بایست یک تصویر به هم پیوسته را نمایش دهند. نمای ویلا باید ترکیبی از جزئیات طراحی ویلا, مصالح و متریال ها,  مدل های متنوع درب و پنجره و دیگر اجزای تشکیل دهنده باشد تا  طراحی آن را زیبا جلوه دهد.فضای سبز, محوطه ویلا، استخر و در کل طراحی محوطه ویلا نقش بسیار مهمی در زیبایی و راحتی ویلا خواهد داشت. در طراحی ویلا  استفاده بهینه از فضای خارجی همانند پارکینگ ها, باغ, فضای سبز و استخر نیز به اندازه ی فضاهای داخلی حائز اهمیت است.

مصالح مورد استفاده در ویلاسازی

همانطور که در اولین بخش از این مقاله اشاره کردیم مواد و مصالحی که در ساخت یک ویلا مورد استفاده قرار می گیرد بسیار مهم است چرا که مواد و مصالح جدید می توانند به ویلای شما سبک مدرنی را بدهند و برعکس استفاده از مواد و مصالح قدیمی مانند نمای آجری می توانند به ویلای شما سبک جدیدی بدهند ، یکی دیگر از موارد و نکات مهمی که هنگام انتخاب و خرید مواد و مصالح ویلا سازی بسیار حائز اهمیت می باشد شرایط آب و هوایی ویلایی است که قصد دارید آن را بسازید چرا که شرایط آب و هوایی تاثیر بسیاری بر روی انتخاب مواد و مصالح دارند.

زیرا اگر شما زمینی دارید که در منطقه ای مرطوب و سردسیر قرار دارد باید نوعی مواد و مصالح مناسب با آن منطقه را برای ساخت ویلا انتخاب کنید و اگر زمین شما در منطقه ای قرار دارد که آب و هوای آن جا گرم سیری می باشد باید از نوعی مواد و مصالح متناسب با آن منطقه استفاده کنید که با آب و هوای گرم سازش داشته باشد ، برای مثال برای پوشش سقف ویلاسازی هایی که در مناطق گرم سیر قرار دارند از سقف های شیب دار نوع سرد استفاده می کنند و برای پوشش سقف ویلاهایی که در مناطق سردسیر و مرطوب مانند شمال کشور قرار دارند از سقف های شیب دار نوع گرم استفاده می کنند زیرا سقف های شیب دار به دو نوع سقف های شیب دار سرد و گرم تقسیم می شوند.

سقف شیب دار ویلا

سقف های شیب دار گرم دارای عایق و پنل های خورشیدی می باشند و قادرند با استفاده از پنل های خورشیدی گرمای خورشید را دریافت کنند و آن را به داخل محوطه ی ویلا انتقال دهند و هنگامی که هوا سرد می شود با استفاده از عایقی که در آن ها به کار رفته است از انتقال سرما به داخل محیط ویلا جلوگیری می کنند از این رو باعث کم شدن مصرف انرژی جهت گرم نگه داشتن ویلا می شوند . همچنین اگر زمین شما در منطقه ای قرار دارد که میزان وزش باد در آن جا بسیار زیاد است حتما باید دارای بادگیر باشند تا به آن ها آسیبی وارد نشود .

از این رو به شما پیشنهاد می کنیم قبل از ساختن ویلا شرایط آب و هوایی منطقه ای که زمینتان در آن قرار دارد را مد نظر بگیرید و با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب ترین مصالح را برای ساخت ویلا انتخاب کنید .

مشخصه های دیگر

مشخصه دیگری که در هنگام خرید ویلا و یا ویلاسازی باید به آن توجه داشته باشید نورگیری خانه می باشد ، باید هنگام ساخت ویلا طراحی پلان و نقشه ی آن به صورتی باشد که بخش های مهم خانه مانند پذیرایی و البته اتاق خواب ها نورگیر باشند حتی هنگام خرید ویلا نیز بهتر است قبل از غروب آفتاب به ویلای مدنظرتان که برای فروش گذاشته شده است سری بزنید و تمامی اتاق خواب ها را از نظر نورگیر بودن به خوبی بررسی کنید چون قرار نیست که شما پولتان را  از بین ببرید مطمئنا در چنین موردی اکثر افرادی که ویلای اختصاصی خودشان را می سازند و از نظر مالی چنین قدرتی را دارند راحت تر می باشند چرا که خودشان می توانند نقشه ی ویلا را به گونه ای طراحی کنند که اتاق ها و پذیرایی کاملا نورگیر باشند.

مازد بر این اگر قصد خرید ویلا را دارید باید به نحوه ی قرار گیری آشپزخانه ، سالن پذیرایی و اتاق خواب ها توجه داشته باشید و به این مسئله دقت کنید که آیا محیط فضاهای خصوصی ویلا سازی به خوبی از محیط فضاهای پذیرایی جدا شده است یا خیر ؟ آیا اتاق خواب ها به یکدیگر نزدیک می باشند ؟ و محل سرویس بهداشتی و حمام کجا قرار داده شده اند ؟ تمامی این سوال ها می تواند به شما کمک کند که بهترین انتخاب را هنگام خرید ویلا داشته باشید .