skip to Main Content

پیمانکار ساختمان

در حقیقت کارفرما ، پیمانکار ساختمان را به عنوان نماینده خود انتخاب می‌کند که کار هایی مثل تهیه نقشه های معماری و نقشه های سازه ای و نقشه های مکانیکی و الکتریکی و نقشه های دیتیل های اجرایی، اخذ مجوزها از شهرداری و سایر سازمانها از قبیل آب و برق و تلفن و محیط زیست و اداره زیباسازی، تامین کارگران و پرداخت بیمه و مالیات به اداره های مربوطه و تامین قرارداد و تعهد ایمنی آنان بواسط قوانین اداره کار، تامین ماشین آلات و تهیه مصالح و … را بر عهده پیمانکار می‌گذارد.

پیمانکار فردی است که یک قرار دارد یا پیمان را امضا می‌کند و متعهد می‌شود به انجام موضوعی که در قرار داد آورده شده است. این پیمان یا قرارداد می‌تواند ساخت یک پل یا انتقال گاز به یک منطقه باشد، همچنین پیمانکار می‌تواند افرادی را جایگزین خود کند که حکم خود پیمانکار را دارند.پیمانکار ساختمان فردیست که طی قراردادی متعهد می‌شود یک ساخت یک ساختمان یا اپارتمان را تا پایان و اتمام ساخت به عهده بگیرد.

تفاوت پیمانکار ساختمان و کارفرما

وظیفه پیمانکار در ساخت یک ساختمان، اجرای دقیق و مطابق با نقشه ها می‌باشد و در خرید نوع مصالح و زمین و … هیچ دخالتی ندارد و این وظایف مخصوص کارفرما می‌باشد. در قراردادی که بین پیمانکار و صاحب پروژه امضا می‌شود وظایف پیمانکار و کارفرما به صورت دقیق ذکر شده است.پیمانکار وظیفه دارد به مفاد موجود در قرارداد عمل کند و در کار کارفرما دخالت نکند. همچنین کارفرما وظیفه خرید مصالح، نوع زمین، نوع اسکلت سازه و … را برعهده دارد و در اختیار پیمانکار قرار می‌دهد.

در قرارداد از هر نوعی که باشد پیمانکار وظیفه دارد نقشه دقیقی از ساختمان طراحی کند و در صورت وجود اشکال در نقشه با کمک کارفرما این اشکال را برطرف نماید، همچنین پیمانکار موظف است کلیه موارد استاندارد، پروانه ساخت و شهرسازی را رعایت کند تا سازه بعدا دچار مشکلی نشود.همچنین پیمانکار وظیفه حفظ امنیت کارگران را دارد و باید از یک اکیپ مجرب و حرفه‌ایی در این امر استفاده کند تا کمترین خطایی در اجرای سازه به وجود نیاید.

هزینه پیمانکار ساختمان

هزینه پیمانکار ساختمان بستگی به نوع و حجم کاری که انجام می‌دهد دارد و طی قرارداد نوشته می‌شود، هزینه پیمانکار ممکن است به صورت درصدی باشد یا مقطوعی پرداخت شود و حتی ممکن است به صورت مرحله به مرحله بعد از تکمیل هر بخش از ساختمان به حساب پیمانکار واریز شود.

پیمانکار ساختمان کیست؟

پیمانکار ساختمان ، واژه‌ایی پر تکرار در صنعت ساختمان سازی که یک مجموعه حقیقی یا حقوقی است و طی قراردادی مسئولیت ساخت یا احداث یک بنا و حتی انتقال برق و گاز و …  را برعهده می‌گیرد.قرارداد بین پیمانکار و کارفرما باید در دو بخش کلی عمومی و اختصاصی تهیه و بدون هیچ تناقضی به امضای کارفرما و پیمانکار برسد، کارفرما شخصیتی حقوقی است که پروژه را در اختیار شرکت پیمانکار قرار می‌دهد که عملیات ساخت و ساز را بر اساس اسناد و نقشه ها شروع کنند همچنین مدیر اجرایی پروژه نیز شخصیتی حقوقی است که به عنوان رابطی میان پیمانکار و کارفرما معرفی می‌شود.

شرایط عمومی قرارداد

موارد ذکر شده در این قرارداد جنبه عام داشته و غیر قابل تغییر است و پیمانکار ساختمان باید طبق آن مفادی که در قرارداد ذکر شده است عمل کند و این موارد را به هیچ وجه تغییر ندهد.

شرایط خصوصی قرارداد پیمانکار ساختمان

شروط خصوصی بین پیمانکار ساختمان و کارفرما تکمیل کننده شرایط عمومی قرارداد است و این شروط طبق توافقی که بین کارفرما و پیمانکار نوشته می‌شود به مرحله اجرا درمیاید و نباید با شروط عمومی قرار تعارضی داشته باشند.

وظایف پیمانکار ساختمان

آنچه واضح و مسلم است شرایط انجام پروژه در قراردادی که میان کارفرما نگاشته می‌شود وظایف پیمانکار نیز ذکر می‌شود اما برخی از وظایف پیمانکار جنبه عمومی داشته که باید در هر کاری رعایت شوند که در ادامه به برخی از این وظایف می‌پردازیم.

  1. برنامه ریزی دقیق برای پیشبرد ساخت و ساز سازه که باید قبل از شروع کار تهیه شود.
  2. برنامه زمانی مناسب برای استخدام کارکنان تا پایان کار که مرحله به مرحله هر کدام نوشته می‌شود.
  3. پیمانکار موظف است در طول انجام پروژه پایبند نقشه فنی و استاندارد های لازم باشد.
  4. بایستی پیمانکار با تمام ضوابط و قوانین کار آشنایی داشته باشد و همچنین در نظر داشته باشد که بسته به موقعیت ممکن است برخی قوانین متغیر باشند.
  5. از دیگر وظایف پیمانکار این است که پایبند به قوانین ساخت و ساز ساختمان باشد.
  6. مسئولیت بازبینی و نظارت بر پیشرفت سازه بر عهده پیمانکار می‌باشد.
  7. پیمانکار وظیفه تامین امنیت جانی پرسنل را بر عهده دارد و همچنین وظیفه دارد از کل سازه بازدید نماید تا در صورت وجود مشکل حل و فصل کند.
  8. رعایت تمامی موارد خدماتی بر عهده پیمانکار می‌باشد.

با توجه به اینکه پیمانکار اهمیت فراوانی در ساخت ساختمان برعهده دارد شما می‎‌توانید با کارشناسان مجرب در این حوزه مشورت کنید تا خطرات احتمالی در این مورد به حداقل کاهش یابد. همچنین باید در نظر داشته باشید که کلیه موارد لازم در هنگام ثبت قرارداد با پیمانکار در جریان بگذارید تا بعدا دچار مشکل نشوید و به یاد داشته باشید یک پیمانکار ساختمان خوب فردیست که تابع ضوابط و قوانین است و کار را در چارچوب قانون عملی می‌سازد.